lørdag 4. september 2010

Blogg som læremiddel


Hva er en blogg?

En blogg er i grunnen så mangt, men utspringet er engelsk for web log der eier/forfatter skriver ned sine tanker og refleksjoner i en slags logg på internett. Det finnes fotoblogger, blogger for spesielle interessegrupper, politiske blogger og blogger om alt og ingen ting. Bloggens innhold styres helt og holdent av forfatteren/bloggens eier og kommentarer fra lesere bloggen har.

Grunnprinsippet og det vanligste er blogger der en person står for innleggene, og der andre kan bidra med svar/kommentarer og tanker rundt hovedinnlegget.

Det er ingen ting i veien for at en blogg kan ha flere bidragsytere/forfattere, men der gjerne en person står som hovedadministrator.

Blogg som læremiddel.

Hvis en tar utgangspunkt i hva en blogg er, så ser man fort at blogg faktisk kan brukes som læremiddel selv om mediet har sine begrensninger. Blogginnlegg er sjelden særlig lange, og med litt lengde blir det fort lite oversiktlig. Men for små emner, der diskusjon og drøftinger har hovedfokus er blogg godt egnet.

Min fotoklubb har f.eks nettopp opprettet en slags postkasse i form av en blogg der intensjonen er at medlemmene skal ha mulighet for å komme med spørsmål/problemer de måtte ha, enten det gjelder utstyr til fotografering eller tekniske ting de lurer på. Så kan klubbens medlemmer, men også andre som snubler over bloggen, svare på innleggene hvis de har kunnskaper rundt problemstillingen.

I vår blogg er det meningen at alle medlemmene kan være medforfattere og opprette innlegg, men det er satt noen kriterier rundt hvem som kan legge inn søkeord/nøkkelord (etiketter) i disse innleggene. Dette for å lette navigasjonen og gjøre det enklere å finne frem i bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar